Alpha in Hillegom

Wat is Alpha?
Alpha is de plek waar je nieuwe mensen ontmoet en samen nadenkt over grote vragen van het leven. Denk aan vragen als ‘Is er meer?’, ‘Waarom stierf Jezus?’ en ‘Hoe kun je geloven?’. Alpha is een reeks van ongeveer 10 avonden waarin gezelligheid, ontmoeting en gesprek centraal staan. Het is een setting waarin je luistert naar elkaar, alles mag zeggen en waar iedereen zichzelf mag zijn.

Voor wie?
Alpha is voor iedereen die vragen heeft over het leven en/of over het christelijk geloof. Niet omdat je tijdens Alpha alle antwoorden krijgt, maar omdat je juist met elkaar in gesprek gaat en luistert naar elkaars mening en gedachten. Alpha geeft je de gelegenheid om in een ontspannen setting meer te weten te komen over christelijk geloof.
Misschien heb je nog nooit over het bestaan van God nagedacht. Of misschien ga je juist al jarenlang naar een kerk maar wil je (weer) eens nadenken over wat je nu eigenlijk gelooft. Je bent hoe dan ook welkom!

Hoe ziet zo’n avond eruit?
Elke avond start met een heerlijk dessertbuffet en tijd om elkaar beter te leren kennen. Vervolgens vertelt een van de gespreksleiders iets over het thema van de avond. Daarna praat je daar in kleinere groepen over door. De regel is: geen mening is te gek. Alpha is een plek waar je gewoon mag delen wat je bezighoudt en wat jij denkt, wees gewoon jezelf. Juist mooi om te leren van elkaar.

Praktische info
De avonden starten om 19:00 en eindigen om 21:30 (je mag natuurlijk blijven naborrelen). We bieden Alpha twee keer per jaar aan. Dit voorjaar op de maandagavond en wel op:
5, 12 en 26 februari,
4, 11, 18 en 25 maart,
8, 15 en 22 april.

De Alpha avonden vinden dit najaar plaats bij Chocolaterie Pierre (Hoofdstraat, Hillegom). Letterlijk een heerlijke plek 🙂

Aanmelden of iets vragen?
Iedereen is welkom, leuk als je aanschuift! Je kunt je alvast aanmelden via het formulier hiernaast. Wil je graag meer informatie? Stuur onze Alpha-coördinator Dorine Sommer een email.

Kerk in Hillegom

Contact

E-nieuws

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Open Hof? Meld je dan aan voor onze wekelijkse ‘e-nieuws’.

Scroll naar boven