Op zondag

Viering bezoeken

Van harte welkom elke zondagochtend! Bezoek je voor het eerst een viering? Hier even wat handige weetjes:

Aanvang
De viering start om 10:30 maar loop gerust wat eerder naar binnen om een plekje te zoeken. Meestal komen mensen tussen 10:15 en 10:30 binnenlopen. De viering duurt tot ongeveer 11:45 waarna er volop gelegenheid is om gezellig koffie en thee te drinken. Natuurlijk met wat lekkers erbij!

Kinderen
Neem je je kind(eren) mee? Voor kinderen zijn er leuke activiteiten tijdens de viering. De baby’s en peuters hebben hun eigen groep, hiervoor is gedurende de hele dienst begeleiding. Je kunt je baby of peuter via de kerkzaal of via de deur aan de zijkant van het gebouw naar de babyruimte brengen.

Voor de kinderen van basisschoolleeftijd is er ‘kinderfeest’. Die activiteit start wat later zodat de kinderen het begin van de viering meemaken in de kerkzaal. Beide kinderprogramma’s vinden plaats in het kerkgebouw en voor het slot van de viering komen ze allemaal weer terug in de grote zaal. Voel je vrij om je kind (ook als het huilt 😉) bij je te houden in de kerkzaal als jij en/of je kind dat prettiger vindt.

Kleding
Er is geen dresscode. Of je nu in driedeligpak of in je spijkerbroek met teenslippers binnenstapt, dat maakt niet uit.

Wat gebeurt er tijdens een viering?
Na binnenkomst gaat iedereen zitten, sommigen gaan gezellig kletsen anderen zitten even in stilte. Het mag allemaal, en je mag zitten waar je wilt. Om 10:30 wordt de viering geopend door een dienstleider, een soort gastheer/-vrouw tijdens de ochtend. Vaak worden er daarna wat liederen gezongen. Meestal is er een band die de muziek verzorgt, in enkele gevallen zingen we met begeleiding van YouTube.

Of je nu meezingt, staand zingt of zit te luisteren.. dat maakt niet uit. Na het kinderlied gaan de kinderen in basisschoolleeftijd naar het Kinderfeest (achter de kerkzaal). Na nog een lied of twee komt de spreker op het podium. Hij bidt en vertelt daarna over een stuk uit de Bijbel en wat dat vandaag de dag voor ons betekent. We noemen dat een preek. Na de preek wordt er weer gezongen, vertelt de dienstleider nog wat en zal hij/zij de kinderen terughalen naar de kerkzaal.

Dan wordt er nog een lied gezongen en sluit de spreker de viering af.
Na de viering is er altijd gelegenheid om koffie of thee te drinken met wat lekkers erbij. Dat is uiteraard gratis en voor iedereen toegankelijk. Ook voor de kinderen is er altijd genoeg lekkers.
Je bent van harte welkom!

Viering terugkijken

Hieronder zie je een overzicht van de laatste vieringen die op ons YouTube kanaal staan. Zo krijg je een idee van hoe een viering er uitziet. We hebben regelmatig gastsprekers, dus de manier van preken verschilt wekelijks. We vinden het leuk om zodoende steeds weer andere perspectieven te horen en andere vertelstijlen langs te laten komen.

Kerk in Hillegom

Contact

E-nieuws

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Open Hof? Meld je dan aan voor onze wekelijkse ‘e-nieuws’.

Scroll naar boven