Wat is Open Hof

De mensen

Open Hof is een veelzijdige gemeente met veel oog voor elkaar en voor gasten. De groep vaste bezoekers van de zondagviering bestaat uit zo’n 60 mensen. Tegelijkertijd zijn er elke zondag gasten, waar we in alles rekening mee willen houden. 

De visie

Onze naam
De naam Open Hof staat voor openheid, iedereen is welkom. Een hof is een groene plek in een drukke omgeving. En dat wil Open Hof zijn, een oase waar je tot rust mag komen. Een plek van ontmoeting met andere mensen en met God.

Onze houding
Wij geloven dat elk mens behoefte heeft aan een thuis. Een plek waar je geliefd en veilig bent, waar je helemaal jezelf mag zijn. Daarom doen we ons best om iedereen zich thuis te laten voelen bij Open Hof. Niet omdat het gaat om een kerkgebouw, maar om God bij wie iedereen Thuis mag komen. Daarom is alles wat we organiseren vrij toegankelijk, ook als je niet gelooft of nooit eerder in een kerk bent geweest.
We houden van God en geloven dat een leven met Hem het mooiste is dat er bestaat. Niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend, maar een ontdekkingstocht die de moeite waard is. Daar spreken we veel over met elkaar. Op zondagen, op huiskringen en tijdens activiteiten.

Onze gemeente
Sommige mensen bij Open Hof gaan al hun hele leven naar de kerk, anderen hebben juist een heel andere achtergrond en zijn God later in hun leven tegengekomen. De diversiteit van mensen zien we als een verrijking, we kunnen veel van elkaar leren.

Het gebouw

Ons kerkgebouw is in 1921 gebouwd en heeft sindsdien een aantal make-overs meegemaakt. Het gebouw is aanvankelijk traditioneel gebouwd en ingericht. Door de jaren heen is de uitstraling wat veranderd en heeft, met name de binnenkant, een laagdrempelige uitstraling gekregen. Dat vinden we passen bij de ontspannen setting van onze activiteiten en vieringen. We hebben een aantal traditionele elementen behouden. Neem gerust een kijkje binnen!

De leiders

Gemeente ben je samen. Bij Open Hof zijn veel mensen betrokken in de organisatie en bij activiteiten. Van kinderwerkers tot muzikanten, van een penningmeester tot kosters en ga zo maar door. Toch heeft onze gemeente ook een leiderschapsstructuur, bestaande uit een bestuur en een voorganger. De voorganger is in dienst van het bestuur en het bestuur legt op haar beurt verantwoording af aan een regionaal bestuur (dat heet een classis). Zo willen we ons best doen om verantwoord leiderschap te dragen.

Het bestuur
Besluiten over financiën, over organisatorische vraagstukken, gebouw-onderhoud etc. liggen op het bordje van het bestuur. Dit is een groepje mensen die elk een eigen portefeuille heeft en samen leiding geven aan de gemeente. Op dit moment zitten in het bestuur:
Vincent Verhagen (voorzitter)
Jan de Landmeter (secretaris)
Jasper Sierink (communicatie)
Michael Toet (gebouw & diaconie)

De voorganger
Steven Parmentier is voorganger bij Open Hof. Dat betekent dat hij in dienst is van de kerk en regelmatig spreekt op zondagochtenden, (eind)verantwoordelijk is voor de organisatie van activiteiten en een aanspreekpunt is zowel binnen als buiten Open Hof.

Maak kennis met Steven 
Steven: ‘Samen met mijn vrouw Dorine en onze kinderen Mirre en Micha woon ik sinds 2018 in Hillegom en ben ik voorganger bij Open Hof. Juist de visie van de gemeente, om kerk te zijn voor het dorp en Gods liefde te delen met de omgeving, sprak ons gelijk erg aan. Een van de mooiste aspecten van voorganger zijn, vind ik het voorrecht om over God te spreken en daarin met mensen op te trekken. Samen meer over God ontdekken en elkaar bemoedigen is zo’n mooi kenmerk van kerk-zijn.’

Kerk in Hillegom

Contact

E-nieuws

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Open Hof? Meld je dan aan voor onze wekelijkse ‘e-nieuws’.

Scroll naar boven